مقالات

کلید تبدیل چیست؟ آموزش نصب و کاربرد کلید تبدیل

کلید تبدیل چیست؟ آموزش نصب و کاربرد کلید تبدیل

کلید تبدیل یکی از انواع کلیدهایی است که در سال‌های گذشته بسیار محبوب بوده است. این کلید برای روشن و خاموش کردن مصرف کننده‌هایی مانند لامپ و روشنایی از دو نقطه مختلف استفاده می‌شود. به طور ساده، با استفاده از کلید تبدیل می‌توانید یک لامپ را از دو نقطه متفاوت روشن یا خاموش کنید. این قابلیت معمولاً برای روشن و خاموش کردن لامپ‌ها و روشنایی‌های راهروها استفاده می‌شود. با استفاده از کلید تبدیل، می‌توانید چراغ را در ابتدای راهرو روشن کرده و در انتهای آن خاموش کنید.

البته با توجه به استفاده از حالت‌های اتوماتیک در راهروهای ساختمانی، کارایی کلید تبدیل به حداقل رسیده است. با این حال، آشنایی با انواع سیم‌کشی و نحوه استفاده از کلید تبدیل همچنان مفید است. به هر حال، کلید تبدیل همچنان قابل استفاده است.

ساختار کلید تبدیل

کلید تبدیل به عنوان یکی از انواع کلیدها و پریزها شناخته می‌شود. به طور ساده، ساختار ظاهری و کلی کلید تبدیل شباهتی به کلید تک پل و کلید دوپل دارد. با بررسی دقیق ساختار ظاهری و درونی کلید تبدیل، متوجه می‌شویم که از نظر ظاهری شبیه به کلید تک پل و از نظر ساختار درونی شبیه به کلید دوپل است. باید توجه داشت که کلید تبدیل از دو کلید تشکیل شده است. به طور ساده، کلید تبدیل یک جفت کلید و پریز است که با یکدیگر ترکیب می‌شوند و معنای کلید تبدیل را می‌دهند.

بنابراین، در ساختار ظاهری کلید تبدیل، با یک اهرم یا پل روبرو هستیم، اما در ساختار درونی کلید تبدیل، ساختاری شبیه به کلید دوپل مشاهده می‌شود. به عبارت دیگر، هر کلید تبدیل شامل سه پیچ است، که شامل یک پیچ طلایی و دو پیچ نقره‌ای است.

همچنین بخوانید :  انتخاب کلید و پریز متناسب با دکوراسیون خانه

بیایید یک بار دیگر به کاربرد کلید تبدیل نگاه کنیم. با استفاده از کلید تبدیل، ما قادر هستیم یک روشنایی یا لامپ را از یک نقطه روشن و در نقطه دیگر آن را خاموش کنیم. بنابراین، رابطه‌ای بین کلید ابتدایی و انتهایی مسیر وجود دارد که باید تامل کنیم.

بنابراین، در نصب کلید و پریز، باید سیم‌کشی بین دو کلید با رعایت ارتفاع پریز از کف تبدیل انجام شود تا آن‌ها بتوانند بر اساس این ارتباط، روشن و خاموش کردن لامپ را کنترل کنند. این امکان به وجود آمده است به دلیل ساختاری مانند ساختار کلید دوپل. در ادامه، بیشتر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

سیم کشی و نصب کلید و پریز تبدیل

همانطور که گفتیم، کلید تبدیل شامل دو کلید جداگانه است. هر کدام از این کلیدها از نظر ظاهری شبیه به کلید تک پل و از نظر ساختاری شبیه به کلید دو پل هستند. بر اساس نیاز ساختمان و ساختار کلی برق‌کشی، می‌توان از انواع مدل‌های سیم‌کشی برای اتصال کلید تبدیل استفاده کرد.

ساده‌ترین و استانداردترین مدل، سیم فاز را به صورت مستقیم به مصرف‌کننده متصل می‌کند. در کلیدهای تک پل و دو پل و به طور کلی در ساختار برق‌کشی ساختمان، سیم فاز به صورت مستقیم به مصرف‌کننده متصل می‌شود و معمولاً در ساختار کلید و پریز قرار نمی‌گیرد. بنابراین، در سیم‌کشی استاندارد کلید تبدیل، سیم فاز به صورت مستقیم به مصرف‌کننده (مصرف‌کننده‌ها) متصل می‌شود.

حال دو مسئله اصلی در این سیم‌کشی باقی می‌ماند. مسئله اول، نحوه اتصال سیم فاز و مسئله دوم، نحوه اتصال بین دو کلید در این مجموعه است.

همچنین بخوانید :  5 چیز که درهنگام تعویض کلید پریز ها باید رعایت کرد

به طور کلی، سیم فاز ورودی به پیچ طلایی یکی از کلیدها متصل می‌شود. این کلید ممکن است در ابتدای مسیر یا انتهای آن قرار داشته باشد. در هر صورت، سیم فاز اصلی که جریان برق ساختمانی را حمل می‌کند، به پیچ طلایی یکی از کلیدها متصل می‌شود. حال جریان این فاز باید با استفاده از اتصال دو پیچ نقره‌ای به کلید دوم انتقال یابد.

بنابراین، سیم فاز و دو پیچ نقره‌ای هر دو کلید به صورت مستقیم به یکدیگر متصل می‌شوند. این اتصال دو پیچ نقره‌ای باعث رخداد دو اتفاق می‌شود. اتفاق اول این است که در صورت بسته شدن کلید اول، فاز به سیم‌های متصل شده منتقل می‌شود و از طریق آن به کلید دوم می‌رسد. همچنین، بر اساس این اتصال، رابطه بین دو کلید برای مدیریت روشنایی ایجاد می‌شود.

حالت نوبت به اتصال آخر می‌رسد. تا به این جا تنها سیم نول به مصرف‌کننده رسیده است و هنوز مصرف‌کننده سیم فاز برای تامین جریان الکتریسیته خود دریافت نکرده است. از طرف دیگر، جریان فاز منتقل شده از کلید اول به کلید دوم باید به طریقی به مصرف‌کننده برسد. بنابراین، ما هنوز به یک اتصال دیگر نیاز داریم. اگر به ساختار کلید تبدیل نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که هنوز یک پیچ طلایی آزاد در کلید دوم قرار بدون اتصال باقی مانده است. با اتصال سیم فاز، متصل به مصرف‌کننده، کار سیم‌کشی کلید تبدیل تمام می‌شود.

می‌توان به راحتی متوجه شد که کلید تبدیل در دسته‌های کلید و پریز لوکس و سایر محصولات مشابه قابل شناسایی نیست. اما می‌توان با اطمینان گفت که یکی از جذاب‌ترین و شاید ساده‌ترین نمونه‌های مهندسی را می‌توان در سیم‌کشی کلید تبدیل پیدا کرد. سیم‌کشی که در اینجا بررسی می‌شود، ساده‌ترین و استانداردترین نوع سیم‌کشی کلید تبدیل است. اگر به هر دلیلی نیاز به اتصال مستقیم سیم نول به مصرف‌کننده نباشد، نوعی سیم‌کشی در کلید تبدیل وجود دارد که با اتصال فاز و نول ورودی به یکی از کلیدها، سیم‌کشی کلید تبدیل انجام می‌شود. در اینجا فرصت توضیح این نوع سیم‌کشی وجود ندارد.

همچنین بخوانید :  راهنمایی خرید فاز متر با بهترین قیمت و کیفیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *