اطلاعات عمومی, کلید پریز

نصب کلید و پریز

switches sockets installation

نصب کلید و پریز  یکی از کارهای به نظر ساده است و عموم جامعه تصور می کنند که خودشان به تنهایی می توانند آن را انجام دهند. اما دو چالش اساسی در این بین وجود دارد.

اولا کلید و پریز به نوعی رابط بین انسان با نیروی عظیمی به نام الکتریسته است. این نیرو قادر است به راحتی جان انسان را به خطر می اندازد و خطرات مالی زیادی به او وارد کند. ثانیا تکنولوژی ساخت کلید و پریز تغییر کرده است و انواع کلید و پریز کلاسیک یا کلید و پریز لوکس طراحی و وارد بازار شده است و همچنین انتخاب نادرست یا نصب اشتباه می تواند باعث ایجاد خسارت هایی از جمله چشمک زدن هالوژن و … شود. از این رو نمی توان مانند گذشته با بستن چند پیچ و سیم و … نصب کلید و پریز را انجام دهیم.

از این رو معمولا گفته می شود که بهتر است همانند نصب کلید محافظ جان  از یک متخصص با تجربه در این زمینه استفاده کنید. اما گاها پیش می آید که به هر دلیل نیاز است یک یا چند کلید و پریز را نصب کنیم. در این حالت شاید چندان منطقی و اقتصادی نباشد که به خاطر یک یا دو نصب کلید و پریز بخواهیم که از یک متخصص با تجربه استفاده کنیم. آموزش نصب کلید و پریز با حفظ استاندارد  ارتفاع پریز از کف،  با هدف آشنایی نسبی و توانایی کلی برای نصب کلید و پریز است تا بتوانید در این چنین مواقعی کار را خودتان انجام دهید. با ما همراه باشید.

switches sockets installation 1

https://iranelectric.com/phasemeter/اولین کار تشخیص سیم فاز و نول و تفکیک این دو از یکدیگر است. برای این کار باید برق در سیستم سیم کشی شما جریان داشته باشد. از این رو نهایت دقت و احتیاط را داشته باشید تا دچار برق گرفتگی نشوید.

برای تشخیص سیم فاز و نول بهترین کار استفاده از فازمتر است. فازمتر یک پیچ گوشتی دو سو است که یک چراغ در بدنه آن تعبیه شده است. این چراغ زمانی روشن می شود که نوک فلزی فازمتر به بخش لخت سیم فاز برخورد کند. توجه داشته باشید که برای این کار باید به صورت همزمان انگشت شما به قسمت آهنی بالای فازمتر چسبیده باشد.

بنابراین شما با استفاده از یک فازمتر و با جریان داشتن برق در سیم می توانید سیم فاز از نول را تشخیص دهید. در سیم کشی های جدید سیم سومی هم وجود دارد که به آن سیم اِرت میگویند. رنگ این سیم معمولا زرد است.

switches sockets installation 2

نصب کلید و پریز

بخش مهم کار نصب سیم به مکانیزم کلید و پریز است. بعد از تشخیص سیم فاز و نول و در برخی از موارد ارت، جریان برق را از فیوز اصلی قطع کنید. اطمینان حاصل کنید که برق در سیستم سیم کشی خانه شما جریان ندارد. برای این کار می توانید دوباره از فازمتر استفاده کنید. در صورتی که با اتصال فازمتر به سیم فاز، چراغ آن روشن نشود نشان می دهد که جریان برق قطع است و شما با اطمینان می توانید شروع به نصب کلید و پریز کنید.

همچنین بخوانید :  کلید پریز ماژولار

switches sockets installation 3

برای نصب کلید و پریز باید به این نکته توجه داشته باشید که کلید و پریز شما انتهای مسیر کابل کشی نیست. یعنی کلید و پریزی که در حال نصب آن هستید در دل مسیر کابل کشی شما قرار دارد. از این رو در صورتی که نصب کلید و پریز را به درستی انجام ندهید ممکن است تمام یا بخشی از سیستم کابل کشی منزل شما دچار مشکل شود.

switches sockets installation 4

اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که شما با دو جفت سیم رو به رو هستید. دو فاز و دو نول. این دقیقا به همان خاطر است که کلید و پریز شما نه تنها یک پل بین الکتریسیته و شماست، بلکه یک پل بین بخشی از کابل کشی با بخش دیگر آن است. بنابراین شما باید با دقت سیم نول و فاز را به بخش های مشخص شده روی کلید و پریز متصل کنید. توجه داشته باشید که این اتصال به صورت موازی است. یعنی این که دو سیم نول دقیقا زیر هم و دو سیم فاز دقیقا زیر هم قرار می گیرند. در صورت اشتباه بستن و اتصال سیم نول به فاز فیوز کنترل می پرد و اجازه جریان داشتن برق در ساختمان را نمی دهد. در صورتی که فیوز واکنشی نشان ندهد خطرات مهمی از جمله آتش سوزی ساختمان را تهدید می کند.

switches sockets installation 5

کلید دو پل و تک پل

یکی دیگر از موارد مهمی که در آموزش نصب کلید و پریز وجود دارد تفاوت بین کلید دو پل و تک پل است. در حالت تک پل کلید به صورت واحد کار می کند و می توان به کمک آن اقدام به روشن و خاموش کردن لامپ کنیم. اما در حالت دو پل دو کلید با یک دیگر بر روی یک یا چند روشنایی متمرکز می شوند. بدین صورت که با زدن یک کلید چراغ روشن، با زد کلید دوم چراغ خاموش می شود. از این مکانیزم سیم کشی در راه پله ها بسیار استفاده می شود.

همچنین بخوانید :  قیمت کلید پریز

توجه داشته باشید که این مکانیزم ربطی به نوع کلید و پریز ندارد، بلکه این نصب کلید و پریز است که می تواند تک پل یا دو پل بودن کلید را مشخص کند.

مسئله مهم دیگری که وجود دارد نصب قاب کلید و پریز است. در واقع یکی از اصلی ترین تفاوت های نصب کلید و پریز در گذشته و امروز همین نصب قاب است. در گذشته از انواع قاب های سبک استفاده می شد که نصب آن ها کار آسانی بود. اما امروزه بر اساس اهمیت دکوراسیون در ساختمان انواع فرم های کلاسیک یا لوکس طراحی و تولید شده است. این فرم و قاب ها نوع نصب خاصی دارند که معمولا در دفترچه راهنمای آن ها ذکر شده است. توجه داشته باشید که در مکانیزم های امروزی قاب کلید و پریز به عنوان یک لایه محافظتی عمل می کند پس شناخت و نصب درست آن می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

در نهایت می توان گفت که امروز هر چیزی از جمله نصب کلید و پریز به سمت تخصصی شدن پیش رفته است. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که همه اتفاقات و محصولات درست مانند چند سال پیش باشد. به هر حال بر اساس نیاز روز مکانیزم ها تغییر می کند و این تغییر به معنی پیچیده تر شدن طراحی آن است که این کار را برای نصب و راه اندازی سخت و تخصصی می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *